In deze TED talk laat Tom Chi zien dat het maken van een prototype heel snel kan gaan.

De methode gaat onder de naam van “rapid prototyping” en het is precies wat het klinkt. Terwijl je wel kan raden dat Google Glas maanden, zelfs jaren, nam het creëren, werd het prototype voor de headset in een enkele dag. En toen het tijd om de technologie naar een hoger niveau en prototype projecties voor het apparaat, Chi’s team deed dat in slechts 45 minuten.

Chi’s team heeft deze prototypes met behulp van een aantal zeer eenvoudige materialen. Om het montuur te maken, gebruikte Chi stukken klei die hetzelfde wogen als de elektronische onderdelen die worden gebruikt in het product. Hij wikkelde de klei in papier en maakt het vast aan ijzerdraad – en voilà, geïmproviseerde bril. Uit deze, was hij in staat om te bepalen hoe het gewicht moest worden verdeeld tussen de neus en de oren op deze opvallende hoofddeksel.

Hierbij ontdekte hij niet alleen hoe het model van de bril er voor Google uit moest zien, maar hij kwam er ook achter dat als je achter de oren gewicht aanbrengt aan een bril, de bril lichter lijkt. De oren kunnen blijkbaar meer gewicht aan dan de neus. Dit kan een voordeel zijn voor alle brildragers.

bron: TED

avatar Jeroen Flapper (81 Posts)

Dagelijks bezig met CRM en Social Media. Eigenaar van CRMCompany en SocialCRM.